Buitenschoolse opvang

In basisschool de Klokkenberg heeft de BSO van Stichting SOOS drie groepen: de stamgroepen de Groene Stip en Blauwe Spetter bestaan per dag uit maximaal 20 kinderen, de stamgroep Oranje Boven heeft maximaal 10 kinderen. In de Groene Stip zitten de kleuters, in de Blauwe Spetter de kinderen van 7-9 jaar en de oudere kinderen in Oranje Boven. We streven ernaar om zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes bij elkaar in de groep te plaatsen.

De kinderen beginnen in hun eigen stamgroep, dus bij de Groene Stip, de Blauwe Spetter of bij Oranje Boven.  Daar nemen we iets te drinken en eten en bespreken we wat iedereen gaat doen.

In de groepsruimtes kunnen de kinderen zelf materiaal uit de kasten pakken en gaan knutselen, een spelletje doen, kleien, bouwen, verkleden, rustig een boekje lezen of een hut bouwen, alleen of met vriendjes. Eigenlijk net als thuis. Dat doen ze in hun eigen of in een van de andere stamgroepen. De kinderen van de Groene Stip mogen uit veiligheidsoverwegingen niet naar boven, dus die spelen in hun eigen stamgroep.

Als er geen gymtoestellen staan opgesteld, organiseren we ook regelmatig activiteiten in de gymzaal/aula.

In de BSO-ruimte hangt de weekplanning waarop je kan zien wat er te doen is. Dit kunnen ook activiteiten zijn met stagiaires van de ROC-opleiding Sport en Bewegen.

Buiten op het schoolplein en op het veld is er plaats om te voetballen, fietsen en te spelen met het aanwezige spelmateriaal.
Als we activiteiten organiseren waarbij alle kinderen mee kunnen doen, zorgen we er altijd voor dat van elk van de drie stamgroepen in ieder geval één pedagogisch medewerker aanwezig is. Omdat de kinderen van de drie stamgroepen buiten vaak met elkaar spelen, voelt het veilig en vertrouwd.

Wij waarderen de eigen inbreng van de kinderen, wat ook past bij de huiselijkheid en kwaliteit van de te bieden opvang. Doordat de kinderen hun eigen interesses kenbaar kunnen maken en uitvoering geven, hebben ze zelf invloed. Dit staat naast het aanbod aan activiteiten waar de pedagogisch medewerker zelf mee komt.

Klik op de onderstaande pdf icoon om het informatieboekje SOOS BSO te bekijken of te downloaden.

Informatieboekje
SOOS BSO

Bent u geïnteresseerd in onze buitenschoolse opvang?

Onze partners

Aan het woord