Kinderdagverblijf

Op de Klokkenberg heeft KDV SOOSje twee horizontale groepen. Dit houdt in dat in principe de kinderen van 0 tot 2 jaar en van 2 tot 4 jaar bij elkaar in een groep zitten. In overleg met de ouders kan er, in het belang van een kind, voor gekozen worden om het kind eerder of later dan zijn/haar tweede verjaardag naar de peutergroep over te zetten.
KDV SOOSje biedt ruimte aan maximaal 13 kinderen van 0 tot 2 jaar en maximaal 8 kinderen van 2 tot 4 jaar per dag. Ouders/verzorgers en kinderen trekken twee jaar met elkaar op en ze zien daarbij zoveel mogelijk dezelfde pedagogisch medewerkers. Hierdoor kan een vertrouwensrelatie ontstaan die van belang is voor de emotionele veiligheid en daarmee de ontwikkeling van het kind. Ook voor een goede communicatie tussen opvoeder en pedagogisch medewerker is deze stabiliteit van belang.

 

KDV SOOSje heeft twee ruimtes voor de stamgroepen. Deze ruimtes zijn ingericht met verschillende hoeken waarbij rekening wordt gehouden met het speelgedrag, -veiligheid en -behoeften van de verschillende leeftijden van de kinderen.

Zo is er een speciale babyhoek, een bouwhoek, een keukenhoek, een relaxhoekje en een instructietafel. Daarnaast is er een aparte slaapruimte binnen de groepsruimte van de jongste kinderen.

Ook buiten beschikken we over een slaapruimte waar kinderen lekker en gezond kunnen slapen als de buitentemperatuur dat toelaat. Ieder kind heeft zijn eigen vaste bed.

Voedingsbeleid

Bij KDV SOOSje eten en drinken we gezond:

We drinken water, naturel of met een smaakje door het toevoegen van een stukje fruit of groente.

Als tussendoortje eten we fruit, (verdunde)yoghurt of groente en voor de broodmaaltijd smeren we op onze eerste bruine of volkoren boterham groentepret en op de volgende mogen we kiezen uit  kipfilet, pindakaas, appelstroop of groentepret.

Voor de baby’s brengen de ouders zelf hun flesvoeding mee.

Bij het vieren van de verjaardag vragen we de ouders gezonde traktaties mee te brengen.

Klik op de onderstaande pdf icoon om het informatieboekje SOOS BSO te bekijken of te downloaden.

Informatieboekje
SOOS BSO

Bent u geïnteresseerd in ons Kinderdagverblijf?

Onze partners

Aan het woord