Omgeving

Groen, groen en nog meer groen, overal om ons heen. De bosrijke rand op de stuwwallen, het uitgestrekte speelveld voor onze deur, het ruwe weiland daar weer achter, het panorama vanaf de stuwwallen over de uiterwaarden van de Ooijpolder en rondom de school een ruime tuin, die ook straks na de nieuwbouw behouden blijft.

Ja, onze school ligt écht op de mooiste plek van Nijmegen. Hier kunnen de kinderen met plezier rondstruinen en in de natuur wijzer worden.

Een prachtige omgeving met een prachtig rijk verleden. De stuwwallen stammen nog uit de ijstijd. De Romeinen maakten slim gebruik van deze hoog gelegen locatie en vestigden er hun legerkampen. Vanaf hier konden zij de hele streek overzien. Op de Kopse Hof zijn veel archeologische vondsten gedaan die in museum Het Valkhof te bezichtigen zijn.

Leefstijl

Goed voorbeeld doet goed volgen. Natuurlijk zijn wij ons als school bewust van onze voorbeeldfunctie, ook waar het de dagelijkse leefstijl betreft. Respect voor het milieu, de natuur en je leefomgeving kun je al heel jong aanleren.

Zo zorgen we dat we zoveel mogelijk afval scheiden. Plastic, papier, glas: het gaat allemaal in aparte afvalbakken.

Activiteiten

De groene omgeving van de school nodigt uit tot veel buitenactiviteiten. We trekken er met de kinderen regelmatig op uit. Buiten sporten doen we voor de deur op het uitgestrekte grasveld. Lees- en tekenlessen vinden bij mooi weer plaats in de tuin rondom de school. We organiseren herfstwandelingen met de kinderen waarbij ze verrassende ontdekkingen doen in de natuur.

Op zich al een feest om op zo’n plek naar school te gaan. Maar er is meer.
Er zijn regelmatig feestelijke activiteiten op de Kopse Hof, waar ook de kinderen zich op verheugen. Tweejaarlijks organiseert de gemeente Nijmegen hier het Romeinenfestival en in augustus vindt op diverse locaties het middeleeuwse Gebroeders van Limburgfestival plaats. Vanaf museum Het Valkhof leidt het ‘Tijdpad’ langs onze school, een wandelroute die het Romeins verleden van Nijmegen-Oost zichtbaar maakt met (digitale) informatiepanelen. Dit alles brengt de geschiedenis om ons heen tot leven en dat spreekt de kinderen enorm aan.

Bent u geïnteresseerd in onze basisschool?
Schrijf uw kind hier in!

Onze partners

Aan het woord