Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf SOOSje

Op de Klokkenberg heeft KDV SOOSje één verticale groep. Dit houdt in dat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in dezelfde groep zitten (leeftijd 0-4 jarigen). KDV SOOSje biedt ruimte aan maximaal 14 kinderen per dag. Kinderen in een verticale groep leren met elkaar ‘rekening’ te houden, eigenlijk net als in een gezin. Ouders/verzorgers en kinderen trekken vier jaar met elkaar op en ze zien daarbij zoveel mogelijk dezelfde pedagogisch medewerkers. Hierdoor kan een vertrouwensrelatie ontstaan die van belang is voor de emotionele veiligheid en daarmee de ontwikkeling van het kind. Ook voor een goede communicatie tussen ouders/verzorgers en de pedagogisch medewerker is deze stabiliteit van belang. 

 

KDV SOOSje heeft één ruimte voor de stamgroep. Deze ruimte is ingedeeld in verschillende hoeken waarmee rekening wordt gehouden met het speelgedrag, -veiligheid en -behoeften van de verschillende leeftijden van de kinderen. Zo is er een speciale babyhoek, een bouwhoek, een keukenhoek, een relaxhoekje en een instructietafel. Daarnaast is er een aparte slaapruimte binnen de grote ruimte. Ook buiten beschikken we over een slaapruimte waar kinderen lekker en gezond kunnen slapen als de buitentemperatuur dat toelaat. Ieder kind heeft zijn eigen vaste bed.

 

Met de kinderen van 3 jaar en ouder gaan we dagelijks naar een aparte hoek van de BSO-ruimte, aangrenzend aan de kinderdagverblijfruimte. In die hoek bieden we de kinderen uitdagende activiteiten aan, passend bij hun leeftijd en voorbereidend op de overstap naar de basisschool.

 

Voedingsbeleid 

Bij KDV SOOSje eten en drinken we gezond:

We drinken water, naturel of met een smaakje door het toevoegen van een stukje fruit of groente.

Als tussendoortje eten we fruit, (verdunde)yoghurt of groente en voor de broodmaaltijd smeren we op onze eerste bruine of volkoren boterham groentepret en op de volgende mogen we kiezen uit  kipfilet, pindakaas, appelstroop of groentepret.

Voor de baby’s brengen de ouders zelf hun flesvoeding mee. 

Bij het vieren van de verjaardag vragen we de ouders gezonde traktaties mee te brengen.

Contact:
kdvsoosje@stichtingsoos.nl